Saturday, September 27, 2014

Spagetti

Bosan asik spagetti je mesti nk mee spagetti tu..so rini tukar mee kerinting ni..apa ke ntah nama nyer huuu

Arini ber western..sbb mcm teringin plak nk mkn spagetti..so smlm da cr cendawan butang n mummy suke buh mushroom byk2..i like mushroom..

Sib baik anak2 n seben tak cerewet bab mkn..sonang kojo den..pg td da nasik goreng..lunch spagettii lak..kira ok la kan
....

Nyum2...selamat menjamu korang

Saturday, September 20, 2014

Mummy K-Pop


jgn ingt bdk muda je suke k-pop je..mummy takde la suke sgt dgr konsert o minat band penyanyi korea ni..tp tgk tgk movie korea..mmg giler hahhaha...sbb pelakon nye mesti hensem2, comei2, cantik2, cute2, kurus2 hahhaha....Jalan cerita pon besh...

running man...huuu suke jgk tgk...klaka jer...wpon bukan movie, 1 night 2 days.. apa2 je la yg melibatkan pelakon2 korea ni

baru2 ni mummy gila tgk KING 2 HEART. dah nk abih pon..tinggal lg 2 ke 3 episod je lagi..nk tgk kat maadu.com tenet mcm siput sedut lak. terpaksa la tgk episod di tv...sabau jelaaa...



                                      
semestinya sbb Lee Seung Gi yg ensem n muke nakal ni..ohhh..jatuh cinta mummy..hukhuk...mummy suke bangat pict ni tau..wadduhhhh...

Sunday, September 7, 2014

online shopping

Shoping online,,,,

yup sekarang mmg glemer shoping online ni..mudah, jimat masa dan tenaga. jimat duit tu idak la..sbb dah nama pon shoping kan,.tp kita boleh berjimat dgn membuat perbandingan harga, kualiti, dan apa sebenarnye yg kita mahu.

Selamatkah shoping online ni..

huh..mummy online shaklee punyer bisness n mummy sendri beli online jugak..mummy suke online shopping,..tapi sebelum uol nk beli online, selidik dlu owner penjual nye..bagaimana??? ok tgk fb die, insta ke...komen2 pembeli yg lain..klu ade yg maki hamun or rs tak kena..so tak payah la beli kan... then kene la follow up barang yg uol beli tu..bila sampai,..ambil tracking no..cmtu la lebih kurang

biasanya klu mummy shoping online ni, biasa kita bersassap or pm org tu kan...die lambat bls sket mummy tak kisah..tp klu die mcm mls nk jawab..tye septh jwb sepatah..pastu tak mcm ekpslen o mcm nak tak nak je jwb..and de jugak yg jwb sila ke web blablabla...adehhhh..camna nk jual beli ni...org cmni mls jugak la mummy nk beli sbb mcm tak berminat je nak jual..biasa nya mummy lebih berminat pd yg peramah or bile tye die jwb bykk hohohooo

ok cth la kalu beli pakaian..biasanya klu beli permainan kanak2 ke, supplement ke, tdung ke ..xde mslh..yg mslh bila beli pakaian..sbb main pakai ukuran..nak nak klu pakaian tu jns ikut saiz s-xl..payah tu nk baget size..kkdg bahu ok..tp tang lain tak ok..sama da ketat o longgar la sesgt..so klu oul nk beli pakaian..dress expecially, ukur betul2 k..jgn jd cam mummy ni ha..tuan penjual dah peramah...tp tak boleh nk pulangkan balik in case dress tu sgt2 besar...takde plak die ckp awal2..so uol kene tye betul2 k..be careful..then bila tye how..trus penjual tu jd tak peramah...diam seribu bhs..ok....org cmni mmg mummy black list dah...rase nye pakaian mcm tshirt bagai ok kot,..tp if dress, jubah or baju kurung moden, better uol teliti betul2..

mcm case mummy, dress 1, bahu dah ok tp tang ketiak, dada n labuh kemain besar..maybe sbb A shape..tp knp penjual tak explen bila kite tye pendapat kan..

dress 2..mummy ambil terbesar sbb ingt takut sendat di perut..or shaping kecik...sekali dpt, hah ko...mcm ponti pakai baju..ng besar nyer, labuh nyer...mmg la mummy kene ukur...mmg dah ukur pon tp tak pasti..bile tye penjual..kate nye ok jeng size tu ..palehooo kooo...nk tukar da tak boleh...
mmg mummy blacklist la cmni..so pd mummy baik mummy beli kat kedai2 luar sana ..lg puas hati kannnn....

so bijak membeli, bijak memakai....bijak berurusan...hohohooo


Friday, September 5, 2014